среда, 01. мај 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ позвало Федерику Могерини да са Вучићем и Тачијем ода пошту Србима отетим на КиМ 18. јула 1998.
Хроника

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ позвало Федерику Могерини да са Вучићем и Тачијем ода пошту Србима отетим на КиМ 18. јула 1998.

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 13. јул 2018.

 Београд -- Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ позвало Федерику Могерини да са Вучићем и Тачијем ода пошту жртвама злочина који догодио 18. јула 1998.

За тај дан, подетимо, заказан је наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу, у ком посредује управо шефица европске дипломатије.

У саопштењу тог удружења достављеном медијима се наводи да је 18. јула пре 20 година у Ораховцу, Сувој Реци, Ретимљу, Оптеруши извршен злочин масовног киднаповања српских цивила.

Отето је, подсећа се, 15 чланова породице Костић, отети су чланови фамилија Николић, Банзић, Божанић, Крстић, Баљошевић, Благојевић.., а извршили су га припадници, како се наводи, терористичке, злочиначке "ОВК", којом је командовао Хашим Тачи.

Србија ће, указује се, тога дана обележити годишњицу тог страивчног злочина, који су очинили исти они са којима се, наводе, сада преговара у Бриселу, са онима које "медјународна заједница и ЕУ представљају као миротворце и хуманитарце".

Чињенице, међутим, говоре другачије - то су ти исти, терористи и злочинци озлоглашене „ОВК“, подсећају из Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ. У саопштењу се истиче и да је за погинуле косметске Србе понижавајуће управо то што се баш на тај дан воде преговори са тим, како наводи, злочинцима.

Удружење породица киднаованих и убијених на КиМ позвало је Могеринијеву да је зато тога дана требало да додје у Београд и посети Спомен собу "Косметске жртве" и ода пошту невино убијеним Србима, Ромима, Горанцима и лојалим Албанцима.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер