Početna strana > Hronika > U prodaji širom Srbije nalaze se bombonjere "Kamila" na čijoj deklaraciji istaknuto da je "uvoz sa Kosova", bombone poređane u obliku mape "velike Albanije"
Hronika

U prodaji širom Srbije nalaze se bombonjere "Kamila" na čijoj deklaraciji istaknuto da je "uvoz sa Kosova", bombone poređane u obliku mape "velike Albanije"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. novembar 2019.

 BEOGRAD - Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima "Kamila" bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je "uvoz sa Kosova", čime se krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Ministarstva trgovine, pišu "Novosti".

Kada se otvori kutija bombonjere, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku mape "velike Albanije", navodi list.

Kako se navodi, nadležni organi, analitičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitno mora da bude sklonjen sa rafova.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova.

Kako je objasnio, stav Srbije po pitanju KiM je jasan, kao i Ustav Srbije zbog čega proizvodi sa kosovskom deklaracijom ne bi smeli da se prodaju.

"Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik 'velike Albanije' - što je direktna provokacija za svakog našeg građanina", rekao je Zubenica.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije ističu da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner