Хроника

У продаји широм Србије налазе се бомбоњере "Камила" на чијој декларацији истакнуто да је "увоз са Косова", бомбоне поређане у облику мапе "велике Албаније"

Штампа
уторак, 19. новембар 2019.

 БЕОГРАД - Велики број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има "Камила" бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је "увоз са Косова", чиме се крши Устав Србије, где у преамбули стоји да је то саставни део наше земље, као и препоруке Министарства трговине, пишу "Новости".

Када се отвори кутија бомбоњере, приметно је да су чоколадне бомбоне поређане у облику мапе "велике Албаније", наводи лист.

Како се наводи, надлежни органи, аналитичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у нашој земљи и поручили да он под хитно мора да буде склоњен са рафова.

Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смеле да се догађају у Србији и да би овај производ што пре морао да буде склоњен са рафова.

Како је објаснио, став Србије по питању КиМ је јасан, као и Устав Србије због чега производи са косовском декларацијом не би смели да се продају.

"Све ми је ово додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то бомбоњера има облик 'велике Албаније' - што је директна провокација за сваког нашег грађанина", рекао је Зубеница.

Из Националне организације потрошача Србије истичу да је овакав начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]