петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Турска: Издат налог за хапшење још 176 официра осумњичених за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.
Хроника

Турска: Издат налог за хапшење још 176 официра осумњичених за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 14. јануар 2020.

 Турско тужилаштво издало је данас налог за хапшење 176 војника због сумње да су повезани са мрежом Фетулаха Гулена, за коју Анкара тврди да стоји иза покушаја пуча пре три и по године, преноси државна агенција Анадолија. Међу осумњиченима су официри и пилоти авиона Ф-16.

Међу онима којима прети хапшење су 143 поручника, од којих је 97 и даље на дужности и 33 млађих поручника, од којих је 11 и даље на дужности, додаје Анадолија истичући да хапшење прети и шесторици пилота авиона Ф-16.

Полицијска акција против осумњичених присталица муслиманског имама Фетулаха Гулена, који живи у САД, координисана је из западног града Измира и на њеној мети биле су особе у 49 покрајина, наводи Анадолија, пренео је Танјуг.

Гулен је негирао било какву умешаност у неуспешни покушај пуча у јулу 2016, током којег је страдало око 250 особа.

(Спутник)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер