Početna strana > Hronika > Tramp čestitao Tačiju 12. godišnjicu proglašenja nezavisnosti "Kosova": Posvećeni smo razvoju Kosova kao nezavisne i suverene države i želimo mu sreću u normalizaciji odnosa sa Srbijom
Hronika

Tramp čestitao Tačiju 12. godišnjicu proglašenja nezavisnosti "Kosova": Posvećeni smo razvoju Kosova kao nezavisne i suverene države i želimo mu sreću u normalizaciji odnosa sa Srbijom

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. februar 2020.

 Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas čestitku koju je povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova dobio od predsednika SAD Donalda Trampa.

U pismu koje je Tači objavio na Tviteru, Tramp je Kosovu poželeo „sreću u narednim godinama dok se usredsređuje na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine prava i stvaranje uslova za živ rast privatnog sektora“.

Izgrađene su čvrste veze SAD i Kosova „zajedničkom posvećenošću za razvoj Kosova kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske zemlje“, navodi se u pismu.

„Čestitamo Kosovu na njegovim demokratskim izborima u oktobru i radujemo se njegovom nastavku napora za unapređenje mira, pravde, prosperiteta za narod Kosova i šire oblasti Zapadnog Balkana“, dodao je Tramp.

 U zaključku se kaže da je „budućnost Kosova svetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima“.

Tači je u svojoj poruci rekao da „visoko ceni“ inspirativnu čestitku predsednika SAD i da će biti „zauvek zahvalan“ Americi i predsedniku SAD za ogromno vođstvo i podršku Kosovu.

(Beta)