Хроника

Трамп честитао Тачију 12. годишњицу проглашења независности "Косова": Посвећени смо развоју Косова као независне и суверене државе и желимо му срећу у нормализацији односа са Србијом

Штампа
петак, 14. фебруар 2020.

 Председник Косова Хашим Тачи објавио је данас честитку коју је поводом 12. годишњице проглашења независности Косова добио од председника САД Доналда Трампа.

У писму које је Тачи објавио на Твитеру, Трамп је Косову пожелео „срећу у наредним годинама док се усредсређује на нормализацију односа са Србијом, јачање владавине права и стварање услова за жив раст приватног сектора“.

Изграђене су чврсте везе САД и Косова „заједничком посвећеношћу за развој Косова као суверене, независне, мултиетничке и демократске земље“, наводи се у писму.

„Честитамо Косову на његовим демократским изборима у октобру и радујемо се његовом наставку напора за унапређење мира, правде, просперитета за народ Косова и шире области Западног Балкана“, додао је Трамп.

 У закључку се каже да је „будућност Косова светла и да САД остају посвећене снажном билатералном односу, подржаном вредним радом динамичног становништва и даљој посвећености заједничким вредностима“.

Тачи је у својој поруци рекао да „високо цени“ инспиративну честитку председника САД и да ће бити „заувек захвалан“ Америци и председнику САД за огромно вођство и подршку Косову.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]