Početna strana > Hronika > Tereza Mej: Britanski ambasador u SAD Kim Derok ostaje na dužnosti uz moju punu podršku
Hronika

Tereza Mej: Britanski ambasador u SAD Kim Derok ostaje na dužnosti uz moju punu podršku

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. jul 2019.

 Britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok ostaje na dužnosti uz punu podršku britanske premijerke Tereze Mej, izjavio je njen portparol.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće baviti britanskim ambasadorom Kimom Derokom nakon curenja poverljivih dopisa u kojima je diplomata opisao administraciju američkog predsednika kao "nesposobnu", preneo je Rojters.

"Ser Kim i dalje ima punu podršku premijerke... On nastavlja da obavlja svoje dužnosti uz punu podršku premijerke", rekao je portparol, dodajući da je Mejova ponovila svojim ministrima da je curenje informacija neprihvatljivo.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da "neće više imati posla" sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom.

"Ne poznajem ambasadora, ali o njemu ne misle dobro u SAD niti im se on sviđa. Nećemo više da imamo posla sa njim", naveo je Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.

On je, u okviru iste objave, kritikovao britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da je dobra vest za Veliku Britaniju što će uskoro imati novog premijera.

(Tanjug)