Хроника

Тереза Меј: Британски амбасадор у САД Ким Дерок остаје на дужности уз моју пуну подршку

Штампа
уторак, 09. јул 2019.

 Британски амбасадор у Вашингтону Ким Дерок остаје на дужности уз пуну подршку британске премијерке Терезе Меј, изјавио је њен портпарол.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да се неће бавити британским амбасадором Кимом Дероком након цурења поверљивих дописа у којима је дипломата описао администрацију америчког председника као "неспособну", пренео је Ројтерс.

"Сер Ким и даље има пуну подршку премијерке... Он наставља да обавља своје дужности уз пуну подршку премијерке", рекао је портпарол, додајући да је Мејова поновила својим министрима да је цурење информација неприхватљиво.

Дипломатске депеше које су раније процуриле у јавност откриле су да је британски амбасадор у САД Ким Дерок рекао да је администрација председника Доналда Трампа неспособна и дисфункционална и да је мала вероватноћа да ће се побољшати.

Амерички председник Доналд Трамп поручио је да "неће више имати посла" са британским амбасадором у САД Кимом Дероком.

"Не познајем амбасадора, али о њему не мисле добро у САД нити им се он свиђа. Нећемо више да имамо посла са њим", навео је Трамп на Твитеру, пренео је Ројтерс.

Он је, у оквиру исте објаве, критиковао британску премијерку Терезу Меј, наводећи да је добра вест за Велику Британију што ће ускоро имати новог премијера.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]