Početna strana > Hronika > Srpski studenti hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu
Hronika

Srpski studenti hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 18. novembar 2019.

Srpski studenti su hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu, gde već mesecima traju demonstracije protiv lokalne vlade, ali i Pekinga.

Saša Moderc, profesor na Filološkom Fakultetu u Beogradu i otac jednog od deset studenata koji su se našli u Hongongu u vreme demonstracija, rekao je za TV "Prva" da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom, sprovedeni u bezbedan hotel, a zatim upućeni na aerodrom.

- Oni nisu videli ništa od svega što se dešava tamo, jer su se, po savetu kineskih kolega, sklanjali od demonstracija - kaže Moderc i dodaje da niko od srpskih studenata nije povređen.

Dolazak studenata u Beograd očekuje se večeras oko 22.00 časa.

Policija u Hongkongu je i danas koristila suzavac i gumene metke da bi zadržala stotine demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta.

(Tanjug)

Videti još: Hongkong: Demonstranti zapalili univerzitet, molotovljevim koktelima i strelama gađali policiju, policija upotrebila suzavac i vodene topove i upozorila da će početi da koristi bojevu municiju

 

N1: Srpski studenti u Hongkongu tražili pomoć Ambasade Srbije u Kini, rečeno im je da „trenutno ne postoji fond koji bi im omogućio da se vrate u Srbiju“