Хроника

Српски студенти хитно евакуисани из Универзитета у Хонгконгу

Штампа
понедељак, 18. новембар 2019.

Српски студенти су хитно евакуисани из Универзитета у Хонгконгу, где већ месецима трају демонстрације против локалне владе, али и Пекинга.

Саша Модерц, професор на Филолошком Факултету у Београду и отац једног од десет студената који су се нашли у Хонгонгу у време демонстрација, рекао је за ТВ "Прва" да су сви српски студенти изведени из кампуса под полицијском пратњом, спроведени у безбедан хотел, а затим упућени на аеродром.

- Они нису видели ништа од свега што се дешава тамо, јер су се, по савету кинеских колега, склањали од демонстрација - каже Модерц и додаје да нико од српских студената није повређен.

Долазак студената у Београд очекује се вечерас око 22.00 часа.

Полиција у Хонгконгу је и данас користила сузавац и гумене метке да би задржала стотине демонстраната који су покушали да изађу из комплекса Политехничког универзитета.

(Танјуг)

Видети још: Хонгконг: Демонстранти запалили универзитет, молотовљевим коктелима и стрелама гађали полицију, полиција употребила сузавац и водене топове и упозорила да ће почети да користи бојеву муницију

 

Н1: Српски студенти у Хонгконгу тражили помоћ Амбасаде Србије у Кини, речено им је да „тренутно не постоји фонд који би им омогућио да се врате у Србију“

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]