Početna strana > Hronika > Srpska opozicija: Građani Srbije, budimo i večeras zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode; Huligani predvođeni režimskim poslušnicima večeras planiraju nove napade
Hronika

Srpska opozicija: Građani Srbije, budimo i večeras zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode; Huligani predvođeni režimskim poslušnicima večeras planiraju nove napade

PDF Štampa El. pošta
petak, 10. jul 2020.

Sinoćni protest u Beogradu bio je miran,  bezbedan i bez nasilja.

Režim je huliganima dao  slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije. Sinoćni protest bio je prirodno stanje stvari. Baš onako kako bi izgledala i prethodna dva protesta da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama.

Sad je sasvim očigledno da se neko tada igrao sa prekidačima sa kojima je u igru ubacivao naizmenično huligane i policiju kako bi brutalnim nasiljem rasterao građane.

Nije uspeo. Građani su izdržali pritisak i batine i sinoć jasno pokazali u kakvoj zemlji žele da žive. U zemlji u kojoj vlast ne može da ih ponižava i pritvara policijskim časom, u kojoj policija sprovodi zakon, a ne hir pomahnitalog vladara, u kojoj epidemiju suzbijaju  ljudi od imena i reći, a ne udvorice.

Imali smo jedan skoro normalan dan kada je Vučić bio van zemlje i podalje od prekidača kojima se

poigrava protestima, epidemijom i našim životima. Zamislimo takve dane. Izborimo se za takve godine.

Građani Srbije, budimo i večeras zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode!

Huligani predvođeni režimskim poslušnicima večeras planiraju nove napade

Huligani predvođeni režimskim poslušnicima večeras planiraju nove napade na policiju i građane koji mirno protestuju.

Upozoravamo organizatore haosa da postoje čestiti policajci koji nas informišu o svemu što spremaju i da će svi koji su umešani u ovakve opasne poslove odgovarati pred zakonom kada Srbija postane slobodna zemlja.

Odgovornost za sve što se dešava na ulicama Srbije je na Vučićevom režimu koji upravlja i huliganima i policijom. Dokaz za to je i sinocnje odsustvo uniformisane policije ispred skupstine Srbije koje je posledica procene da protesti treba da prodju bez policijske brutalnosti dok je Vučić u Parizu zbog čega je režim izdao naređenje svojim huliganima da se odmore jedan dan. 

Građani imaju pravo na miran protest zbog svega što im ovaj bahati, nestručni i kriminalni režim radi i zato poručujemo onima koji inspirišu i organizuju divljanje da neće ostati skriveni u svojim kancelarijama iz kojih komanduju državnim terorom.

(Savez za Srbiju)