Хроника

Српска опозиција: Грађани Србије, будимо и вечерас заједно у отпору безумљу и у освајању слободе; Хулигани предвођени режимским послушницима вечерас планирају нове нападе

Штампа
петак, 10. јул 2020.

Синоћни протест у Београду био је миран,  безбедан и без насиља.

Режим је хулиганима дао  слободно вече, па није имао покриће ни за ангажовање полиције. Синоћни протест био је природно стање ствари. Баш онако како би изгледала и претходна два протеста да неко није режирао насиље на београдским улицама.

Сад је сасвим очигледно да се неко тада играо са прекидачима са којима је у игру убацивао наизменично хулигане и полицију како би бруталним насиљем растерао грађане.

Није успео. Грађани су издржали притисак и батине и синоћ јасно показали у каквој земљи желе да живе. У земљи у којој власт не може да их понижава и притвара полицијским часом, у којој полиција спроводи закон, а не хир помахниталог владара, у којој епидемију сузбијају  људи од имена и рећи, а не удворице.

Имали смо један скоро нормалан дан када је Вучић био ван земље и подаље од прекидача којима се

поиграва протестима, епидемијом и нашим животима. Замислимо такве дане. Изборимо се за такве године.

Грађани Србије, будимо и вечерас заједно у отпору безумљу и у освајању слободе!

Хулигани предвођени режимским послушницима вечерас планирају нове нападе

Хулигани предвођени режимским послушницима вечерас планирају нове нападе на полицију и грађане који мирно протестују.

Упозоравамо организаторе хаоса да постоје честити полицајци који нас информишу о свему што спремају и да ће сви који су умешани у овакве опасне послове одговарати пред законом када Србија постане слободна земља.

Одговорност за све што се дешава на улицама Србије је на Вучићевом режиму који управља и хулиганима и полицијом. Доказ за то је и синоцње одсуство униформисане полиције испред скупстине Србије које је последица процене да протести треба да продју без полицијске бруталности док је Вучић у Паризу због чега је режим издао наређење својим хулиганима да се одморе један дан. 

Грађани имају право на миран протест због свега што им овај бахати, нестручни и криминални режим ради и зато поручујемо онима који инспиришу и организују дивљање да неће остати скривени у својим канцеларијама из којих командују државним терором.

(Савез за Србију)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]