Početna strana > Hronika > Spoljnopolitički komitet američkog Kongresa raspravlja o BiH, prisustvuje i ekstremni bošnjački političar Reuf Bajrović
Hronika

Spoljnopolitički komitet američkog Kongresa raspravlja o BiH, prisustvuje i ekstremni bošnjački političar Reuf Bajrović

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 19. april 2018.

U Srbiji i Republici Srpskoj prisutno je ogorčenje zbog politike SAD prema Balkanu u poslednje tri decenije, dok javnost istovremeno pokazuje potpunu nezainteresovanost i neprimećivanje onome što takvoj politici SAD prethodi.

O tome najbolje svedoči jučerašnja sednica Komiteta za spoljne poslove Kongresa SAD, praktično jednog najvažnijih tela koje kroji sudbinu mnogih delova sveta, uključujući i Srbiju i Balkan. Na sednici je prisustvovao i bošnjački političar Reuf Bajrović, pripadnik partije „Građanski savez BiH“ koja zagovora ekstremna rešenja problema u BiH sa isključivim ciljem stvaranja unitarne bošnjačke nacionalne države. Glavna meta Građanskog saveza su institucije Republike Srpske kao i sistem koji štiti prava konstitutivnih naroda u BiH.

Američki kongresmeni su naravno uglavno pokazivali bazično nepoznavanje situacije u BiH,tako da su bili „lak plen“ za Bajrovića i druge bošnjačke lobiste koji su se nalazili u sali i koji su mogli nesmetano da im nameću svoj ugao gledanja i predlažu ekstremna rešenja o „intervenciji NATO“ i „jačem pritisku na Srbe“.

Postavlja se pitanje kako je Reuf Bajrović mogao da uđe u salu, ko mu je to dozvolio i kako je moguće da Srbija i Republika Srpska nemaju svoje predstavnike na ovakvim skupovima, ukoliko već Bošnjaci imaju.

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner