Хроника

Спољнополитички комитет америчког Конгреса расправља о БиХ, присуствује и екстремни бошњачки политичар Реуф Бајровић

Штампа
четвртак, 19. април 2018.

У Србији и Републици Српској присутно је огорчење због политике САД према Балкану у последње три деценије, док јавност истовремено показује потпуну незаинтересованост и непримећивање ономе што таквој политици САД претходи.

О томе најбоље сведочи јучерашња седница Комитета за спољне послове Конгреса САД, практично једног најважнијих тела које кроји судбину многих делова света, укључујући и Србију и Балкан. На седници је присуствовао и бошњачки политичар Реуф Бајровић, припадник партије „Грађански савез БиХ“ која заговора екстремна решења проблема у БиХ са искључивим циљем стварања унитарне бошњачке националне државе. Главна мета Грађанског савеза су институције Републике Српске као и систем који штити права конститутивних народа у БиХ.

Амерички конгресмени су наравно углавно показивали базично непознавање ситуације у БиХ,тако да су били „лак плен“ за Бајровића и друге бошњачке лобисте који су се налазили у сали и који су могли несметано да им намећу свој угао гледања и предлажу екстремна решења о „интервенцији НАТО“ и „јачем притиску на Србе“.

Поставља се питање како је Реуф Бајровић могао да уђе у салу, ко му је то дозволио и како је могуће да Србија и Република Српска немају своје представнике на оваквим скуповима, уколико већ Бошњаци имају.

(НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]