Početna strana > Hronika > Snažna eksplozija u Parizu, curenje gasa verovatan uzrok, poginula dva vatrogasca, povređeno 36 osoba
Hronika

Snažna eksplozija u Parizu, curenje gasa verovatan uzrok, poginula dva vatrogasca, povređeno 36 osoba

PDF Štampa El. pošta
subota, 12. januar 2019.

Snažna eksplozija dogodila se tokom jutra u devetom arondismanu u Parizu. Novinarka Ana Divac javlja je da je najverovatniji uzrok eksplozije curenje gasa u jednoj pekari, koja je, prenose mediji, danas trebalo da bude zatvorena.U eksploziji gasa u Parizu povređeno je 36 osoba, od kojih 12 teško, dok je pet osoba u životnoj opasnosti, saopštila je vatrogasna služba.

U eksploziji koja se dogodila u Parizu dok su vatrogasci intervenisali u stambenoj zgradi zbog isticanja gasa, poginule su dva vatrogasca.

"Dvanaest ljudi je teško povređeno, među kojima tri vatrogasca, a 24 osobe su lakše povređene. Od 12 teško povređenih u životnoj opasnosti su dva vatrogasca i tri civila", rekao je novinarima komandant pariskih vatrogasaca Erik Mulen.

Eksplozija se dogodila u pekari u ulici Treviz u devetom arondismanu i, kako se veruje, izazvana je curenjem gasa.

 Snažna eksplozija dogodila se tokom jutra u centru Pariza, potvrdila je policija, prenose svetski mediji. Kako navodi Russia today, za sada nema izveštaja o žrtvama, a na licu mesta se nalazi veliki broj vatrogasaca i vozila hitne pomoći.
Eksplozija se dogodila u ulici Ru de Trevis, izazivajući požar i haos u susednim ulicama, prenose svedoci i lokalni novinari.

Svedoci su naveli da ima povređenih, a na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se vidi da je pričinjena velika šteta.

(N1)