петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Слободан Радовановић: Тражићу забрану покрета Oбраз и 1389
Хроника

Слободан Радовановић: Тражићу забрану покрета Oбраз и 1389

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 24. септембар 2009.

БЕОГРАД – Републички јавни тужилац Слободан Радовановић најавио је вечерас да ће од Уставног суда Србије затражити забрану Покрета Образ и Српског народног покрета 1389.

У изјави за телевизију Б92, Радовановић је рекао да ће забрана рада тих организација бити затражена већ сутра јер припадници тих група распирују мржњу према неистомишљеницима, ксенофобију, хомофобију и залажу се за протеривање људи који нису исте вере и нације као и они.

Радовановић је рекао да су те две групе идентификоване као најекстремније у сарадњи са МУП-ом Србије, који је обезбедио потребне доказе, али да ће посао бити настављен и да ће исти захтев за забрану бити поднети и против других организација које су екстремистичке и које угрожавају уставом загарантована права.

Тужилац се заузео да држава и службе безбедности испитају ко стоји иза тих група и ко њиховим члановима помаже да се организују и финансирају.

Према његовим речима, држава је одлучна да се посвети и екстремним деловима навијачких група за чије чланове је рекао да су умешани у озбиљне криминалне активности.

(Бета)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер