Početna strana > Hronika > Slavica Đukić-Dejanović ipak u sukobu interesa
Hronika

Slavica Đukić-Dejanović ipak u sukobu interesa

PDF Štampa El. pošta
sreda, 26. avgust 2009.

Zbog poslovno-tehničke saradnje sa "Galenikom", predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović u sukobu interesa. Predsednici parlamenta dat je rok od 15 dana da otkloni povrede Zakona.

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa utvrdio je na današnjoj sednici da je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović u sukobu interesa zbog zaključenja ugovora o delu o poslovno-tehničkoj saradnji sa AD "Galenika" i izrekao joj meru nejavnog upozorenja.

Odbor je predsednici parlamenta dao rok od 15 dana da otkloni povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Republički odbor nije našao da postoji i povreda člana Zakona o sprečavanju sukoba interesa koja se odnosi na neprijavljivanje podataka o izvorima prihoda funkcionera, navedeno je u saopštenju.

Predsednica parlamenta izjavila je danas da će odmah ispuniti preporuke Republičkog odbora za sprečavanje sukoba interesa i da će već od sutra drugi lekar Kliničkog centra u Kragujevcu biti deo tima koji sarađuje sa "Galenikom".

Đukić-Dejanović je agenciji Beta rekla da će pismeno obavestiti direktora Kliničkog centra u Kragujevcu da ne može da bude deo tima koji sarađuje sa "Galenikom", jer je on ranije doneo odluku o njenom angažovanju.

"Moram da kažem da nisam očekivala takvu odluku Republičkog odbora, ali ona je za mene obavezujuća i odmah ću je izvršiti", kazala je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da razume što je Republički odbor saopštio javnosti da je doneo meru nejavnog upozorenja, s obzirom na funkciju na kojoj se nalazi.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner