Хроника

Славица Ђукић-Дејановић ипак у сукобу интереса

Штампа
среда, 26. август 2009.

Због пословно-техничке сарадње са "Галеником", председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић у сукобу интереса. Председници парламента дат је рок од 15 дана да отклони повреде Закона.

Републички одбор за решавање о сукобу интереса утврдио је на данашњој седници да је председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић у сукобу интереса због закључења уговора о делу о пословно-техничкој сарадњи са АД "Галеника" и изрекао јој меру нејавног упозорења.

Одбор је председници парламента дао рок од 15 дана да отклони повреде Закона о спречавању сукоба интереса.

Републички одбор није нашао да постоји и повреда члана Закона о спречавању сукоба интереса која се односи на непријављивање података о изворима прихода функционера, наведено је у саопштењу.

Председница парламента изјавила је данас да ће одмах испунити препоруке Републичког одбора за спречавање сукоба интереса и да ће већ од сутра други лекар Клиничког центра у Крагујевцу бити део тима који сарађује са "Галеником".

Ђукић-Дејановић је агенцији Бета рекла да ће писмено обавестити директора Клиничког центра у Крагујевцу да не може да буде део тима који сарађује са "Галеником", јер је он раније донео одлуку о њеном ангажовању.

"Морам да кажем да нисам очекивала такву одлуку Републичког одбора, али она је за мене обавезујућа и одмах ћу је извршити", казала је Ђукић-Дејановић.

Она је додала да разуме што је Републички одбор саопштио јавности да је донео меру нејавног упозорења, с обзиром на функцију на којој се налази.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]