петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Скупштина Србије усвојила буџет за 2011.
Хроника

Скупштина Србије усвојила буџет за 2011.

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 29. децембар 2010.

Београд - Скупштина Србије усвојила је у начелу буџет Србије за следећу годину, који предвиђа буџетски дефицит од 120,5 милијарди динара.

За буџет је гласло 128 посланика. Буџетом су предвиђени приходи од 724.400.000.000 динара, а расходи од 844,9 милијарди динара.

Посланици Скупштине Србије нешто после 13 часова започели гласање о предложеном државном буџету за 2011. годину и изменама пореских и правосудних закона.

Народна скупштина, Влада Србије и њена министарства добиће, према Предлогу закона о буџету за наредну годину, више новца него у 2010.

Седница на којој ће се изјашњавати о државном буџету је сазвана пошто су посланици касно синоћ завршили расправу о буџету, пратећим законима и амандманима. Председница парламента Славица Ђукић-Дејановић, у изјави за Б92, оценила је да ће посланици до поноћи, када истиче рок за усвајање буџета, извршити своје обавезе.

Посланици ће гласати ио изменама сета правосудних закона као ио пореским и финансијским законима.

Међу њима су закон о буџетском систему, о порезима на имовину, о порезу на додату вредност, о акцизама, о порезима на употребу, држање и ношење добара ио пензијском и инвалидском осигурању.

Председница парламента у изјави за Б92 оцењује да ће посланици до поноћи, када истиче рок за усвајање буџета, извршити своје обавезе.

"Ове године буџет ће бити усвоје у регуларнија време, моја процена је око 17 часова, можда чак и који минут пре. Имамо пословник који тачно предвиђа колико времена по ком амандману посланици и посланичке групе могу користити. Гласање ће почети у 13 часова", каже Славица Ђукић-Дејановић.

Предлог државног буџета Србије за 2011. предвиђа приходе од 724.400.000.000, а расходе од 844,9 милијарди. Буџет се заснива на процени да ће бруто-друштвени производ (БДП) 2011. године порасти за три одсто, а инфлација до 4,5 одсто (плус - минус 1,5 одсто).

(Б92)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер