Početna strana > Hronika > Sergej Lavrov: NATO izbegava odgovornost za svoje dvadesetogodišnje prisustvo u Avganistanu, očekuje da susedne države rešavaju postojeće probleme
Hronika

Sergej Lavrov: NATO izbegava odgovornost za svoje dvadesetogodišnje prisustvo u Avganistanu, očekuje da susedne države rešavaju postojeće probleme

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. oktobar 2021.

 MOSKVA, - NATO izbegava odgovornost za svoje dvadesetogodišnje prisustvo u Avganistanu, a očekuje da ga susedne države prihvate i rešavaju postojeće probleme, poručio je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Može se primetiti želja NATO da preusmeri snage u druge zone , poput Centralne, Južne ili Jugoistočne Azije, i pošalje avganistanske izbeglice u te regione. Alijansa izbegava odgovornost za posledice koje su doneli njenih dvadeset godina eksperimenata. Međunarodna zajednica, posebno susedi Avganistana, pozvani su sada da se pozabave problemima “, primetio je Lavrov na današnjoj 6. ministarskoj Konferenciji za interakciju i mere o uspostavljanju poverenja u Aziji (CICA), prenosi TAS S.

Ruski ministar je naglasio da Moskva u ovome vidi pokušaje destabilizacije geopolitičke situacije u Aziji vojnim i političkim strukturama u cilju ometanja međudržavne interakcije u regionu.

Prema Lavrovu, neke uske političke strukture i vojni savezi koji se drže logike hladnog rata i politike obuzdavanja doprinose destabilizaciji situacije u Aziji.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner