Хроника

Сергеј Лавров: НАТО избегава одговорност за своје двадесетогодишње присуство у Авганистану, очекује да суседне државе решавају постојеће проблеме

Штампа
уторак, 12. октобар 2021.

 МОСКВА, - НАТО избегава одговорност за своје двадесетогодишње присуство у Авганистану, а очекује да га суседне државе прихвате и решавају постојеће проблеме, поручио је данас министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Може се приметити жеља НАТО да преусмери снаге у друге зоне , попут Централне, Јужне или Југоисточне Азије, и пошаље авганистанске избеглице у те регионе. Алијанса избегава одговорност за последице које су донели њених двадесет година експеримената. Међународна заједница, посебно суседи Авганистана, позвани су сада да се позабаве проблемима “, приметио је Лавров на данашњој 6. министарској Конференцији за интеракцију и мере о успостављању поверења у Азији (ЦИЦА), преноси ТАС С.

Руски министар је нагласио да Москва у овоме види покушаје дестабилизације геополитичке ситуације у Азији војним и политичким структурама у циљу ометања међудржавне интеракције у региону.

Према Лаврову, неке уске политичке структуре и војни савези који се држе логике хладног рата и политике обуздавања доприносе дестабилизацији ситуације у Азији.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]