Početna strana > Hronika > SAD: Kompanija Amazon uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika zaposlila 100.000 ljudi
Hronika

SAD: Kompanija Amazon uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika zaposlila 100.000 ljudi

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. oktobar 2020.

 Multinacionalna kompanija za onlajn trgovinu Amazon objavila je danas da je uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika zaposlila 100.000 ljudi, javljaju agencije.

Novozaposleni će pomoći u ispunjavanju potreba u dolazećoj sezoni prazničnih kupovina, što je polovina ukupnog prošlogodišnjeg broja nakon što je kompanija dramatično povećala broj zaposlenih tokom pandemije korona virusa, navodi Blumberg.

Agencija AFP podseća da je Amazon širom sveta imao više od 875.000 zaposlenih krajem juna 2020, a krajem jula, prilikom objave rezultata, ta kompanija iz Sijetla je navela da je posle marta već otvorila više od 175.000 radnih mesta, od kojih će 125.000 postati stalna.

Sredinom septembra je samo u SAD i Kanadi pridodato još 100.000 radnih mesta, uglavnom u skladištima, na pripremi paketa i njihovom slanju.

U avgustu je Amazon odlučio da zaposli i 3.500 inženjera, informatičara i administrativnog osoblja u Sjedinjenim Državama.

Stanje u Amazonu je suprotno stanju u brojnim velikim kompanijama koje su teško pogođene ekonomskom krizom prouzrokovanom pandemijom korona virusa, navodi AFP, podsećajući da su multinacionalne kompanije poput Diznija, Amerikan erlajza i Junajted erlajnza podelile oko 60.000 otkaza.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner