Хроника

САД: Компанија Амазон уочи предстојећих божићних и новогодишњих празника запослила 100.000 људи

Штампа
четвртак, 29. октобар 2020.

 Мултинационална компанија за онлајн трговину Амазон објавила је данас да је уочи предстојећих божићних и новогодишњих празника запослила 100.000 људи, јављају агенције.

Новозапослени ће помоћи у испуњавању потреба у долазећој сезони празничних куповина, што је половина укупног прошлогодишњег броја након што је компанија драматично повећала број запослених током пандемије корона вируса, наводи Блумберг.

Агенција АФП подсећа да је Амазон широм света имао више од 875.000 запослених крајем јуна 2020, а крајем јула, приликом објаве резултата, та компанија из Сијетла је навела да је после марта већ отворила више од 175.000 радних места, од којих ће 125.000 постати стална.

Средином септембра је само у САД и Канади придодато још 100.000 радних места, углавном у складиштима, на припреми пакета и њиховом слању.

У августу је Амазон одлучио да запосли и 3.500 инжењера, информатичара и административног особља у Сједињеним Државама.

Стање у Амазону је супротно стању у бројним великим компанијама које су тешко погођене економском кризом проузрокованом пандемијом корона вируса, наводи АФП, подсећајући да су мултинационалне компаније попут Дизнија, Американ ерлајза и Јунајтед ерлајнза поделиле око 60.000 отказа.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]