Početna strana > Hronika > Redžep Tajip Erdogan na kongresu svoje stranke na binu izveo devojčicu u vojničkoj uniformi i upitao je "da li želi da bude mučenik"
Hronika

Redžep Tajip Erdogan na kongresu svoje stranke na binu izveo devojčicu u vojničkoj uniformi i upitao je "da li želi da bude mučenik"

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. februar 2018.

 Na kongresu svoje Stranke pravde i razvoja (AKP) u Kahramanmarašu, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izveo je na binu devojčicu u vojničkoj uniformi i upitao je da li želi da bude mučenik.

Kako izveštavaju opozicioni turski list “DŽumhurijet” i informativna platforma Haberdar, detetu, kome su suze krenule na oči objasnio je da vojnici ne plaču:

- Ako pogineš, prekrićemo te zastavom, spremna si na sve, zar ne? - rekao je Erdogan.

On je u govoru branio ofanzivu na pokrajinu Afrin u Siriji, koja je započela pre mesec dana. Ovu oblast kontrolišu snage Narodnih zaštitnih jedinica (YPG), koje turske vlasti smatraju ogrankom Radničke partije Kurdistana (PKK). Narodne zaštitne jedinice podržava vojska sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Turska vojska je u subotu ponovo bombardovala PKK u Severnom Iraku, a kako je saopšteno, ciljevi su bili skrovišta i skladišta municije PKK u regionu Zab.

Kurdi: Erdogane, ruke su ti krvave

Udruženje Kurda u Italiji organizovalo je proteste u Rimu tokom posete Redžepa Tajipa Erdogana Vatikanu početkom ovog meseca. Erdogan je inače prvi predsednik Turske koji se sasatao sa papom nakon 59 godine, a na protestima u prestonici Italije povređene su dve osobe.

(Blic)