Хроника

Реџеп Тајип Ердоган на конгресу своје странке на бину извео девојчицу у војничкој униформи и упитао је "да ли жели да буде мученик"

Штампа
понедељак, 26. фебруар 2018.

 На конгресу своје Странке правде и развоја (АКП) у Кахраманмарашу, турски председник Реџеп Тајип Ердоган извео је на бину девојчицу у војничкој униформи и упитао је да ли жели да буде мученик.

Како извештавају опозициони турски лист “Џумхуријет” и информативна платформа Хабердар, детету, коме су сузе кренуле на очи објаснио је да војници не плачу:

- Ако погинеш, прекрићемо те заставом, спремна си на све, зар не? - рекао је Ердоган.

Он је у говору бранио офанзиву на покрајину Африн у Сирији, која је започела пре месец дана. Ову област контролишу снаге Народних заштитних јединица (YПГ), које турске власти сматрају огранком Радничке партије Курдистана (ПКК). Народне заштитне јединице подржава војска сиријског председника Башара ал Асада.

Турска војска је у суботу поново бомбардовала ПКК у Северном Ираку, а како је саопштено, циљеви су били скровишта и складишта муниције ПКК у региону Заб.

Курди: Ердогане, руке су ти крваве

Удружење Курда у Италији организовало је протесте у Риму током посете Реџепа Тајипа Ердогана Ватикану почетком овог месеца. Ердоган је иначе први председник Турске који се сасатао са папом након 59 године, а на протестима у престоници Италије повређене су две особе.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]