Početna strana > Hronika > Radoica Milosavljević kupio paraćinski RTV Kanal M; Saša Paunović: Kanal M prodat zbog zbog pritisaka kojima je bio izložen dosadašnji vlasnik
Hronika

Radoica Milosavljević kupio paraćinski RTV Kanal M; Saša Paunović: Kanal M prodat zbog zbog pritisaka kojima je bio izložen dosadašnji vlasnik

PDF Štampa El. pošta
petak, 29. jun 2018.

Paraćinski poslovni sistem "Mihajlović" prodao je danas Radio-televiziju Kanal M, potvrdio je za N1 Dejan Mihajlović, dosadašnji vlasnik te medijske kuće.

"RTV Kanal M prodao sam kruševačkom biznismenu Radoici Milosavljeviću. To je moja lična odluka, sa ciljem da se profesionalnije usmerim ka ostalim delatnostima svoje firme", naglašava Mihajlović. 

Milosavljević je vlasnik mlekare, lanca trgovina, benzinskih pumpi i restorana.

Godinama je RTV Kanal M imao ugovor sa opštinom Paraćin da plasira centralnu informativnu emisiju koju im dostavljaju iz info službe lokalne samouprave.

Nedavno se Dejan Mihajlović oglasio saopštenjem u kojem se ogradio od postupaka lokalnih vlasti na čijem se čelu se nalazi novi potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović.

"Kako bismo ostali objektivni u našem izveštavanju i kako bi smo blagovremeno istinito informisali građane Paraćina moramo da se ogradimo od lokalne vlasti u opštini Paraćin. Zbog afera u koje su uključeni lokalni funkcioneri bliski predsedniku opštine Paraćin i potpredsedniku DS Saši Paunoviću, PS Mihajlović i RTV Kanal M naglašavaju da ne žele da budu saučesnici u neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva Paraćina", saopšteno je tada.

U izjavi za N1 predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je potvrdio da ugovor o emitovanju opštinske informativne emisije na TV Kanal M ističe krajem godine.

"Za 2019. opet ćemo raspisati konkurs. Možda bude neka druga televizija. Tvrdim da Kanal M nije prodat zbog poslovne odluke vlasnika, već zbog pritisaka kojima je bio izložen", dodaje Paunović.

Novi vlasnik paraćinske radio-televizije Radoica Milosavljević je 2015. godine kupio osam srpskih medija, od kojih su dva, u međuvremenu ugašena, jedna privatizacija je poništena, a ni u jednoj nije obavljeno obavezno investiranje.

Ovaj biznismen je od 2009. do 2012. godine kao kadar Socijalističke partije Srbije (SPS) bio zamenik gradonačelnika Kruševca, a mediji ga povezuju i sa potpredsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Bratislavom Gašićem, takođe Kruševljaninom.

(N1, Radio slobodna Evropa)

Videti još: VOICE: Novac sa ovogodišnjeg konkursa za sufinansiranje medijskih projekata opštine Apatin - ponovo otišao naprednjacima i prijateljima

Paraćin: TV „Kanal M“ saopštio da neće izveštavati o aktivnostima opštine zbog „afera funkcionera“; Saša Paunović: SNS pokušava da nas ućutka, to saopštenje lično doneo Zoran Milojević Zelja

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner