Početna strana > Hronika > Pripadnici Vojske Srbije učestvovali na vežbi "Allied Spirit II" u organizaciji Evropske komande Oružanih snaga SAD u Nemačkoj
Hronika

Pripadnici Vojske Srbije učestvovali na vežbi "Allied Spirit II" u organizaciji Evropske komande Oružanih snaga SAD u Nemačkoj

PDF Štampa El. pošta
petak, 28. avgust 2015.

Pripadnici Vojske Srbije učestvovali su na vežbi "Allied Spirit II", koja je u organizaciji Evropske komande Oružanih snaga SAD, održana u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" u Nemačkoj, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, na vežbi je pored 30 pripadnika 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske učestvovalo oko 4.500 vojnika iz Češke, SAD, Kanade, Gruzije, Italije, Mađarske i Velike Britanije.

Cilj vežbe je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika Kopnenih vojski zemalja partnera u realizaciji operacija u multinacionalnom okruženju.

"Vod sastava dva oficira, tri podoficira i 25 profesionalnih vojnika, pod komandom kapetana Borisa Stanojevića, sa pripadnicima oružanih snaga sedam država izvodio je kombinovane napadne i odbrambene operacije, uvežbavajući zajedničku intervenciju u tim vrstama operacija", piše u saopštenju.

Dodaje se da se jedinice VS obučavaju u centru za obuku "Hoenfels" od 2011. godine kao i da je ovo treća vežba na kojoj, radi povećanja operativnih sposobnosti svoje jedinice, učestvuju pripadnici 21. pešadijskog bataljona.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner