Хроника

Припадници Војске Србије учествовали на вежби "Allied Spirit II" у организацији Европске команде Оружаних снага САД у Немачкој

Штампа
петак, 28. август 2015.

Припадници Војске Србије учествовали су на вежби "Allied Spirit II", која је у организацији Европске команде Оружаних снага САД, одржана у мултинационалном центру за обуку "Хоенфелс" у Немачкој, саопштило је данас Министарство одбране.

Како се наводи, на вежби је поред 30 припадника 21. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске учествовало око 4.500 војника из Чешке, САД, Канаде, Грузије, Италије, Мађарске и Велике Британије.

Циљ вежбе је унапређење интероперабилности и међусобног разумевања припадника Копнених војски земаља партнера у реализацији операција у мултинационалном окружењу.

"Вод састава два официра, три подофицира и 25 професионалних војника, под командом капетана Бориса Станојевића, са припадницима оружаних снага седам држава изводио је комбиноване нападне и одбрамбене операције, увежбавајући заједничку интервенцију у тим врстама операција", пише у саопштењу.

Додаје се да се јединице ВС обучавају у центру за обуку "Хоенфелс" од 2011. године као и да је ово трећа вежба на којој, ради повећања оперативних способности своје јединице, учествују припадници 21. пешадијског батаљона.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]