Početna strana > Hronika > Predrag Kon: Postojeće mere produžene zato što daju rezultate, o njihovom ukidanju tek kad se postigne kolektivni imunitet
Hronika

Predrag Kon: Postojeće mere produžene zato što daju rezultate, o njihovom ukidanju tek kad se postigne kolektivni imunitet

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. januar 2021.

 BEOGRAD - Epidemiološka situacija se poboljšava i nije više vanredna, ali jeste i dalje nestabilna i i nesigurna, ocenio je gostijući u Jutarnjem programu epidemolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. On je rekao da neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine i da su postojeće mere produžene zato što daju rezultate.

Doktor Predrag Kon kaže da ćemo u toku ove nedelje videti stvarno stanje i efekte novogodišnjih i božićnih praznika.

"Epidemiološka situacija se poboljšava, nije više vandredna, ali je nesigurna, nestabilna i povremeno nepovoljna. Mnogo je ljudi na respiratorima i ne možemo reći da je dobro", rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, mere koje ostaju na snazi daju rezultate i zato nije produženo radno vreme kafana, kafića i prodavnica koje nisu prehrambene.

"Nema razloga za promenu nečeg što je dalo rezultate. Nema organizovnog Srpske nove godine i važi potpuno isti režim za ovaj dočeka kao za onaj ranije. Sve praznike treba slaviti u užem krugu porodice i deluje mi da je to stanovništvo prihvatilo i to je ono što je dobro. Svakako nije vreme za opuštanje", navodi gost Jutarnjeg programa.

Epidemiolog Predrag Kon ponavlja da još dugo treba održavati distancu, nositi masku i voditi računa o higijeni prati ruke, a da o ukidanju mera možemo razmišljati tek kad se postgne kolektivni imunitet.

(RTS)