Хроника

Предраг Кон: Постојеће мере продужене зато што дају резултате, о њиховом укидању тек кад се постигне колективни имунитет

Штампа
уторак, 12. јануар 2021.

 БЕОГРАД - Епидемиолошка ситуација се побољшава и није више ванредна, али јесте и даље нестабилна и и несигурна, оценио је гостијући у Јутарњем програму епидемолог и члан Кризног штаба Предраг Кон. Он је рекао да неће бити организованог дочека Српске нове године и да су постојеће мере продужене зато што дају резултате.

Доктор Предраг Кон каже да ћемо у току ове недеље видети стварно стање и ефекте новогодишњих и божићних празника.

"Епидемиолошка ситуација се побољшава, није више вандредна, али је несигурна, нестабилна и повремено неповољна. Много је људи на респираторима и не можемо рећи да је добро", рекао је Кон.

Према његовим речима, мере које остају на снази дају резултате и зато није продужено радно време кафана, кафића и продавница које нису прехрамбене.

"Нема разлога за промену нечег што је дало резултате. Нема организовног Српске нове године и важи потпуно исти режим за овај дочека као за онај раније. Све празнике треба славити у ужем кругу породице и делује ми да је то становништво прихватило и то је оно што је добро. Свакако није време за опуштање", наводи гост Јутарњег програма.

Епидемиолог Предраг Кон понавља да још дуго треба одржавати дистанцу, носити маску и водити рачуна о хигијени прати руке, а да о укидању мера можемо размишљати тек кад се постгне колективни имунитет.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]