Početna strana > Hronika > Povratnica iz Đakovice: Iz stana mi odneli i lekove, a ja sam srčani bolesnik. Imam blindirana vrata, ali mi ne daju da ih postavim
Hronika

Povratnica iz Đakovice: Iz stana mi odneli i lekove, a ja sam srčani bolesnik. Imam blindirana vrata, ali mi ne daju da ih postavim

PDF Štampa El. pošta
sreda, 28. jul 2021.

Jedina srpska povratnica u kosovskoj opštini Đakovica Dragica Gašić izjavila je da su joj razbojnici odneli iz stana sve osim brašna i pola kilograma makarona.

Ona je juče posle podne, kada se iz Kline vratila u Đakovicu, zatekla svoj stan obijen i opljačkan. Gašić je prethodnu noć ipak provela u svom stanu.

Sve su odneli, i belu tehniku i nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona

„Imala sam zalihe hrane i u zamrzivaču, ali sve su odneli i belu tehniku i nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona. Odneli su i lekove, a ja sam srčani bolesnik i dijabetičar“, rekla je Gašić za Kosovo onlajn.

Navela je da su vrata stana potpuno razvaljena i da ne mogu da se poprave.

„Imam vrata koja mi ne daju da ugradim, pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla“, kazala je Gašić.

Istakla je da će se boriti da ostane na svojoj imovini.

Pokušavam da izdržim uz Božju pomoć

„Pokušavam da izdržim uz Božju pomoć. Sada su mi najveći problem lekovi“, dodala je Gašić.

Dragica Gašić se početkom juna, posle 20 godina, vratila da živi u svom stanu u Đakovici. Njen povratak je izazvao brojne negativne reakcije kod lokalnog albanskog stanovništva. Protiv povratka Gašić se izjasnilo i 11 nevladinih organizacija iz te metohijske varoši.

Stan Dragice Gašić je u više navrata kamenovan, a onemogućeno joj je i da trguje u lokalnim radnjama.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner