Хроника

Повратница из Ђаковице: Из стана ми однели и лекове, а ја сам срчани болесник. Имам блиндирана врата, али ми не дају да их поставим

Штампа
среда, 28. јул 2021.

Једина српска повратница у косовској општини Ђаковица Драгица Гашић изјавила је да су јој разбојници однели из стана све осим брашна и пола килограма макарона.

Она је јуче после подне, када се из Клине вратила у Ђаковицу, затекла свој стан обијен и опљачкан. Гашић је претходну ноћ ипак провела у свом стану.

Све су однели, и белу технику и намештај, оставили су само брашно и пола кила макарона

„Имала сам залихе хране и у замрзивачу, али све су однели и белу технику и намештај, оставили су само брашно и пола кила макарона. Однели су и лекове, а ја сам срчани болесник и дијабетичар“, рекла је Гашић за Косово онлајн.

Навела је да су врата стана потпуно разваљена и да не могу да се поправе.

„Имам врата која ми не дају да уградим, писала сам захтев општини за промену врата, али још нема одговора. Када сам у стану полиција дежура испред зграде. Тако је било и ноћас. Ноћ је мирно прошла“, казала је Гашић.

Истакла је да ће се борити да остане на својој имовини.

Покушавам да издржим уз Божју помоћ

„Покушавам да издржим уз Божју помоћ. Сада су ми највећи проблем лекови“, додала је Гашић.

Драгица Гашић се почетком јуна, после 20 година, вратила да живи у свом стану у Ђаковици. Њен повратак је изазвао бројне негативне реакције код локалног албанског становништва. Против повратка Гашић се изјаснило и 11 невладиних организација из те метохијске вароши.

Стан Драгице Гашић је у више наврата каменован, а онемогућено јој је и да тргује у локалним радњама.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]