Početna strana > Hronika > Nebojša Medojević: Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta Vlada neće biti reformska, da neće biti promena
Hronika

Nebojša Medojević: Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta Vlada neće biti reformska, da neće biti promena

PDF Štampa El. pošta
utorak, 27. oktobar 2020.

Pokret za promjene (PzP) glasaće za novu Vladu Crne Gore ukoliko mandatar Zdravko Krivokapić odluči da bude isključivo ekspertska bez lidera Demokratskog fronta (DF), ali neće učestvovati u njenom radu, izjavio je lider PzP-a Nebojša Medojević.

On je dodao da PZP neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi, niti vladi kontinuiteta i da Krivokapić još ima vremena da razmisli.

On je naveo da Krivokapić nije planirao potpredsedničko mesto u vladi koje bi se bavilo reformama i koordinacijom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Upravo smo dobili pismo od mandatara koji u sastavu svoje vlade ne planira nijedno mesto koje će se baviti reformama, ni demokratskom tranzicijom, što jasno govori da ovu vladu formira druga porodica

Krivokapić je uputio pismo predstavnicima vladajuće većine, od kojih je zatražio da mu dostave imena kandidata za ministre i to u resorima koji su im pripali.

"Upravo smo dobili pismo od mandatara koji u sastavu svoje vlade ne planira nijedno mesto koje će se baviti reformama, ni demokratskom tranzicijom, što jasno govori da ovu vladu formira druga porodica. Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta Vlada neće biti reformska, da neće biti promena", naveo je Medojević.

(Srna, N1)