Početna strana > Hronika > Podgorica: Incidenti nakon proslave dočeka vaterpolista Crne Gore, pretučen jedan mladić; Deo publike na dočeku uzvikivao: "Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana"
Hronika

Podgorica: Incidenti nakon proslave dočeka vaterpolista Crne Gore, pretučen jedan mladić; Deo publike na dočeku uzvikivao: "Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana"

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. januar 2020.

 PODGORICA - Više za sada nepoznatih osoba napalo je mladića u podgoričkom naselju naselju Siti kvart, prenose mediji nezvanična saznanja iz policije. Do ovog i još dva odvojena incidenta došlo je nakon masovne proslave i svečanog dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je osvojila bronzanu medalju na juče završenom Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Na snimku dostavljenom „Vijestima” vidi se kako više muškaraca trči za mladićem bulevarom - jedan ga sustiže, baca na ulicu, a potom ga više njih udara rukama i nogama.

„Oštećenog smo zatekli na mestu gđe je bio incident, i trenutno se radi na slučaju”, rečeno je iz policije Vijestima, prenosi Beta.

Mediji prenose da je mladić lakše povrijeđen.

Prema navodima medija, večeras su se dogodila još dva odvojena incidenta u podgoričkim naseljima Donja Gorica i Zabjelo gde je policija sprečila pokušaj kamenovanja vozila iz kojih su se vijorile crnogorske zastave. Mediji navode da je nekoliko osoba privedeno na informativni razgovor.

Večeras je u Podgorici na punom gradskom trgu organizovan svečani doček vaterpolo reprezentacije koja je osvojila a proslavi je prisustvovao premijer Duško Marković i pojedini ministri u vladi.

Nakon svečanog dočeka kolone vozila iz koji su se vijorile crnogorske zastave kružile su ulicama Podgorice.

(Politika)

IN4S: Užasne scene u Podgorici: Rulja „patriota“ počela sa „odbranom“ Crne Gore od „dušmana“

Portal IN4S je obavijestio javnost da je tokom dočeka vaterpolista jedan dio publike, očito zadojen srbomržnjom i idealima Krsta i Sekule, zaprijetio – „Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana“.

Očito da nije dugo trebalo veljim „patriotama“ da pronađu „dušmanina, i na njemu iskale sve frustracije.

Tako se u „moru crvenih zastava“ odigrala još jedna sramota, novi prezira dostojan čin umotan u oblandu „odbrane državnih interesa“.

Prema izjavi očevidaca, režimska policija spremna da udari na zidine i trobojke nije zadržala nijednog napadača. Tako će vinovnici ovog gnusnog, kukavičkog čina proći nekažnjeno.

(IN4S)