Početna strana > Hronika > Papa Benedikt XVI: Privreda da bude u službi čoveka a ne profita
Hronika

Papa Benedikt XVI: Privreda da bude u službi čoveka a ne profita

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18. avgust 2011.

MADRID – Papa Benedikt XVI izjavio je danas po dolasku u Madrid, prestonicu zemlje koja se bori sa teškom finansijskom krizom, da privreda treba da bude u službi čoveka, a ne profita.

„Čovek mora da bude u središtu privrede, koje ne predstavlja profit, već solidarnost”, rekao je papa na početku četvorodnevne posete Španiji, gde će prisustvovati okupljanju katoličke omladine iz čitavog sveta.

Poglavara Rimokatoličke crkve dočekali su španski kralj Huan Kalos i kraljica Sofija, a zatim se u svom specijalnom automobilu provezao ulicama španske prestonice, gde ga je pozdravljalo mnoštvo okupljenih vernika, javio je AFP.

Kasnije danas, papa će na trgu Sibeles prisustvovati svečanom dočeku, tokom kojeg će avioni španskog ratnog vazduhoplovstva nadletati grad, iscrtavajući u vazduhu boje zastava Vatikana i Španije.

Papa je doputovao u Madrid nekoliko sati pošto su se demonstranti, koji se protive njegovoj poseti, sukobili sa vernicima i pripadnicima policije za razbijanje demonstracija.

Policija je saopštila da je uhapšeno osmoro demonstranata, a 11 ljudi povređeno

Hiljade Španaca demonstriralo je juče na ulicama španske prestonice zbog organizovanja skupe manifestacije i posete pape koja će trajati do nedelje.

Na Svetski dan katoličke omladine, koji je počeo u utorak u trajaće do nedelje, u Madridu se okupilo više od milion hodočasnika iz celog sveta.

(Tanjug)