Хроника

Папа Бенедикт XVI: Привреда да буде у служби човека а не профита

Штампа
четвртак, 18. август 2011.

МАДРИД – Папа Бенедикт XVI изјавио је данас по доласку у Мадрид, престоницу земље која се бори са тешком финансијском кризом, да привреда треба да буде у служби човека, а не профита.

„Човек мора да буде у средишту привреде, које не представља профит, већ солидарност”, рекао је папа на почетку четвородневне посете Шпанији, где ће присуствовати окупљању католичке омладине из читавог света.

Поглавара Римокатоличке цркве дочекали су шпански краљ Хуан Калос и краљица Софија, а затим се у свом специјалном аутомобилу провезао улицама шпанске престонице, где га је поздрављало мноштво окупљених верника, јавио је АФП.

Касније данас, папа ће на тргу Сибелес присуствовати свечаном дочеку, током којег ће авиони шпанског ратног ваздухопловства надлетати град, исцртавајући у ваздуху боје застава Ватикана и Шпаније.

Папа је допутовао у Мадрид неколико сати пошто су се демонстранти, који се противе његовој посети, сукобили са верницима и припадницима полиције за разбијање демонстрација.

Полиција је саопштила да је ухапшено осморо демонстраната, а 11 људи повређено

Хиљаде Шпанаца демонстрирало је јуче на улицама шпанске престонице због организовања скупе манифестације и посете папе која ће трајати до недеље.

На Светски дан католичке омладине, који је почео у уторак у трајаће до недеље, у Мадриду се окупило више од милион ходочасника из целог света.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]