Početna strana > Hronika > Oslobođenje: Sud presudio da je MUP dužan da isplati zaostale zarade Milanu Dumanoviću zbog nezakonitog otkaza. SNS uklanja savesne pripadnike policije
Hronika

Oslobođenje: Sud presudio da je MUP dužan da isplati zaostale zarade Milanu Dumanoviću zbog nezakonitog otkaza. SNS uklanja savesne pripadnike policije

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. septembar 2021.

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je na osnovu prvostepene presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dužno da jednom od osnivača pokreta, bivšem pripadniku Uprave kriminalističke policije Milanu Dumanoviću, isplati zaostale zarade po osnovu "nezakonitog otkaza" 2017. godine.

Iz pokreta su naveli da je sud "još ranije utvrdio da su Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović nezakonito otpušteni, a nakon što su javnosti ukazali na kršenja zakona u MUP-u od strane Dijane Hrkalović, Dejana Papića i drugih rukovodilaca koje je postavila Srpska napredna stranka".

"Ovo je potvrda onoga što pričamo od početka, da su naši otkazi apsolutno nezakoniti i da su rezultat političke osvete i šikaniranja od strane naprednjačkih kadrova u policiji", rekao je Dumanović.

Ocenio je da su otpušteni iz MUP-a u cilju "uklanjanja poštenih i odgovornih policajaca".

"Za sve ono što se desilo posle 2016. godine, a to je kriminalizacija dela bezbednosnih struktura i stavljanje u službu prljavih radnji Belivukovog klana, SNS je prvo morao da ukloni ili zaplaši savesne pripadnike MUP", naveo je jedan od osnivača pokreta Oslobođenje.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner