Хроника

Ослобођење: Суд пресудио да је МУП дужан да исплати заостале зараде Милану Думановићу због незаконитог отказа. СНС уклања савесне припаднике полиције

Штампа
среда, 15. септембар 2021.

Покрет Ослобођење саопштио је данас да је на основу првостепене пресуде Првог основног суда у Београду, Министарство унутрашњих послова (МУП) дужно да једном од оснивача покрета, бившем припаднику Управе криминалистичке полиције Милану Думановићу, исплати заостале зараде по основу "незаконитог отказа" 2017. године.

Из покрета су навели да је суд "још раније утврдио да су Думановић и његов колега Младен Трбовић незаконито отпуштени, а након што су јавности указали на кршења закона у МУП-у од стране Дијане Хркаловић, Дејана Папића и других руководилаца које је поставила Српска напредна странка".

"Ово је потврда онога што причамо од почетка, да су наши откази апсолутно незаконити и да су резултат политичке освете и шиканирања од стране напредњачких кадрова у полицији", рекао је Думановић.

Оценио је да су отпуштени из МУП-а у циљу "уклањања поштених и одговорних полицајаца".

"За све оно што се десило после 2016. године, а то је криминализација дела безбедносних структура и стављање у службу прљавих радњи Беливуковог клана, СНС је прво морао да уклони или заплаши савесне припаднике МУП", навео је један од оснивача покрета Ослобођење.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]