Početna strana > Hronika > Novak Đoković ponovo ide u pritvor, a izjavu će dati na „tajnoj lokaciji“. Predmet prebačen na Savezni sud
Hronika

Novak Đoković ponovo ide u pritvor, a izjavu će dati na „tajnoj lokaciji“. Predmet prebačen na Savezni sud

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. januar 2022.

Novak Đoković je opet bio tema za australijski pravni sistem pošto mu je ponovo ukinuta viza, a zatim su njegovi advokati podneli žalbu. Sudija Entoni Keli prebacio je slučaj na Savezni sud, Đoković bi trebalo imigracionim vlastima da da izjavu u petak oko 22.00, posle čega će u pritvor, na tajnu lokaciju i kancelariju svojih advokata.

Dogovoreno je da će Đoković dati iskaz na tajnoj lokaciji, ali i da će potom biti u pritvoren, a u dva navrata će biti dovođen u kancelariju svojih advokata, pre nego što bude održano poslednje ročište, u subotu od 23.00 po našem vremenu.

Hitno suđenje je održano na osnovu žalbe posle odluke ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je ukinuo Đokoviću vizu u petak ujutru po evropskom vremenu.

Australijan open počinje 17. januara, a samim tim Novak Đoković ima vremena da se ipak nađe na turniru koji je osvajao u devet navrata, na šta su i ukazivali njegovi advokati zatraživši da se proces po žalbi ubrza.

Ali, to nije izvesno jer je slučaj prebačen sa Federalnog okružnog suda na Savezni sud, a zatim je i Australijan open objavio da bi Đoković trebalo na terenu da se nađe već u ponedeljak po tamošnjem vremenu.

Đoković ima gotovo nemoguću misiju, treba da nastupi u ponedeljak

Australijan open je objavio program za prve dane takmičenja i naveo da Novak Đoković treba da nastupi u ponedeljak protiv Miomira Kecmanovića, u momentu dok se on bori na sudu za vraćanje po drugi put oduzete vize za Australiju.

Australijan open je objavio da će teniseri iz prvih polovina žrebova, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji, morati da nastupe u ponedeljak po tamošnjem vremenu.

Kako je Đokovićev slučaj pred sudom počeo kasno uveče u petak, a pretpostavlja se da će u nedelju biti okončan, najbolji teniser sveta ima gotovo nemoguću misiju pred sobom.

Poseban problem u svemu predstavlja odluka sudije Entonija Kelija da sa Federalnog okružnog suda slučaj prebaci na Savezni sud, a još veći činjenica da će Đoković, nakon što u petak uveče po našem vremenu, bude dao iskaz imigracionim vlastima, biti smešten u pritvor iz koga će izaći tek posle završetka procesa.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner