Хроника

Новак Ђоковић поново иде у притвор, а изјаву ће дати на „тајној локацији“. Предмет пребачен на Савезни суд

Штампа
петак, 14. јануар 2022.

Новак Ђоковић је опет био тема за аустралијски правни систем пошто му је поново укинута виза, а затим су његови адвокати поднели жалбу. Судија Ентони Кели пребацио је случај на Савезни суд, Ђоковић би требало имиграционим властима да да изјаву у петак око 22.00, после чега ће у притвор, на тајну локацију и канцеларију својих адвоката.

Договорено је да ће Ђоковић дати исказ на тајној локацији, али и да ће потом бити у притворен, а у два наврата ће бити довођен у канцеларију својих адвоката, пре него што буде одржано последње рочиште, у суботу од 23.00 по нашем времену.

Хитно суђење је одржано на основу жалбе после одлуке министра за имиграције Алекса Хока који је укинуо Ђоковићу визу у петак ујутру по европском времену.

Аустралијан опен почиње 17. јануара, а самим тим Новак Ђоковић има времена да се ипак нађе на турниру који је освајао у девет наврата, на шта су и указивали његови адвокати затраживши да се процес по жалби убрза.

Али, то није извесно јер је случај пребачен са Федералног окружног суда на Савезни суд, а затим је и Аустралијан опен објавио да би Ђоковић требало на терену да се нађе већ у понедељак по тамошњем времену.

Ђоковић има готово немогућу мисију, треба да наступи у понедељак

Аустралијан опен је објавио програм за прве дане такмичења и навео да Новак Ђоковић треба да наступи у понедељак против Миомира Кецмановића, у моменту док се он бори на суду за враћање по други пут одузете визе за Аустралију.

Аустралијан опен је објавио да ће тенисери из првих половина жребова, како у мушкој тако и у женској конкуренцији, морати да наступе у понедељак по тамошњем времену.

Како је Ђоковићев случај пред судом почео касно увече у петак, а претпоставља се да ће у недељу бити окончан, најбољи тенисер света има готово немогућу мисију пред собом.

Посебан проблем у свему представља одлука судије Ентонија Келија да са Федералног окружног суда случај пребаци на Савезни суд, а још већи чињеница да ће Ђоковић, након што у петак увече по нашем времену, буде дао исказ имиграционим властима, бити смештен у притвор из кога ће изаћи тек после завршетка процеса.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]