петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Ненад Поповић: Москва ће подржати сваки компромис између Београда и Приштине базиран на Уставу Србије и резолуцији 1244
Хроника

Ненад Поповић: Москва ће подржати сваки компромис између Београда и Приштине базиран на Уставу Србије и резолуцији 1244

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 09. јул 2018.

Одговарајући на тврдње опозиције да ће Влада окренути леђа Русији и оптужбе да ће предати Косово, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић рекао је у Гучи да то није тачно и да Србија има изванредне односе са Руском Федерацијом као што има одличне односе и са Европском унијом, Америком и Кином.

"То је наша политика. Једина смо земља која није увела санкције Руској Федерацији нити ће икада то урадити, а од Русије имамо подршку по питању статуса Косова и Метохије. У мојој недавној посети колегама на факултету Техничких наука у Косовској Митровици и Универзитету у Приштини, у разговору са градоначелником Приштине пренео сам поруке из Русије", рекао је Поповић.

Поповић је на конференцији за штампу, где ће бити домаћин предстојећег 58. Сабора трубача августа Поповић је навео да се последњих недеља сусретао са члановима руске Владе и представницима партије Јединствена Русија који су безрезевно подржали Србију и рекли да су увек уз Србе који треба да остану на Косову.

"Подржаће сваки компромис који Република Србија направи по питању Косова, наравно базиран на Резолуцији Савета безбедности 1244, коју Русија потпуно подржава и Устава РС, јер је Косово за Русију неодвојиви део Србије", рекао је Поповић.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер