Početna strana > Hronika > Nebojša Stefanović: Zbog kršenja policijskog časa podneto 3.500 krivičnih i prekršajnih prijava
Hronika

Nebojša Stefanović: Zbog kršenja policijskog časa podneto 3.500 krivičnih i prekršajnih prijava

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. april 2020.

 Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je večeras građane da slušaju državne organe i medicinske stručnjake, koji brinu o njima i svakog dana im pružaju istinite i pravovremene informacije.

"Građanima se pružaju informacije šta se dešava, kakve mere, šta se planira kako bi ih pripremili za ono što ih očekuje u kriznim vremenima, da mogu da se organizuju", rekao je Stefanović za RTS.

On je ponovio da će sutra biti održana zajednička sednica dva krizna štaba, na kojem će se razmatrati i nove mere i svako iz svog domena procenjuje koje će mere na najbolji način zaštititi živote ljude. Biće donete mere, a mi smo predlagali, svako iz svog domena, koje bi mogle da na najmanje invazivan način utiču na život građana, rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da je priveden Beograđanin rođen 1986. godine, koji je napisao na tviteru da država uvodi policijski čas od 24 sata, a rekao je da on nije autor te vesti, već ju je dobio od supruge koja radi u jednom ministarstvu.

"Ni ona nije autor vesti, rekao je Stefanović, napominjući da se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo od koga je ta vest potekla. Država će na ozbiljan i odgovorna način raditi u ovoj kriznoj situaciji i daće ljudima vreme da se pripreme", rekao je Stefanović.

"Molim građane da ne izazivaju paniku, molim ih da ne nasedaju na lažne vesti, da ih ne šire, već da prate odluke Vlade i sve mere", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je zbog kršenja policijskog časa podneto 3.500 krivičnih i prekršajnih prijava, napominjući da najveći broj građana poštuje mere koje država nalaže.

(RTS-Fonet)