Хроника

Небојша Стефановић: Због кршења полицијског часа поднето 3.500 кривичних и прекршајних пријава

Штампа
среда, 01. април 2020.

 Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао је вечерас грађане да слушају државне органе и медицинске стручњаке, који брину о њима и сваког дана им пружају истините и правовремене информације.

"Грађанима се пружају информације шта се дешава, какве мере, шта се планира како би их припремили за оно што их очекује у кризним временима, да могу да се организују", рекао је Стефановић за РТС.

Он је поновио да ће сутра бити одржана заједничка седница два кризна штаба, на којем ће се разматрати и нове мере и свако из свог домена процењује које ће мере на најбољи начин заштитити животе људе. Биће донете мере, а ми смо предлагали, свако из свог домена, које би могле да на најмање инвазиван начин утичу на живот грађана, рекао је Стефановић.

Стефановић је подсетио да је приведен Београђанин рођен 1986. године, који је написао на твитеру да држава уводи полицијски час од 24 сата, а рекао је да он није аутор те вести, већ ју је добио од супруге која ради у једном министарству.

"Ни она није аутор вести, рекао је Стефановић, напомињући да се истрага наставља како би се утврдило од кога је та вест потекла. Држава ће на озбиљан и одговорна начин радити у овој кризној ситуацији и даће људима време да се припреме", рекао је Стефановић.

"Молим грађане да не изазивају панику, молим их да не наседају на лажне вести, да их не шире, већ да прате одлуке Владе и све мере", казао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је због кршења полицијског часа поднето 3.500 кривичних и прекршајних пријава, напомињући да највећи број грађана поштује мере које држава налаже.

(РТС-Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]