Početna strana > Hronika > MSP Rusije: Rusija je zabrinuta nepovoljnim razvojem unutarpolitičke situacije u BiH i nedopustive demonizacije srpskog naroda - hitno prekinuti destruktivno mešanje u unutrašnje stvari zemlje
Hronika

MSP Rusije: Rusija je zabrinuta nepovoljnim razvojem unutarpolitičke situacije u BiH i nedopustive demonizacije srpskog naroda - hitno prekinuti destruktivno mešanje u unutrašnje stvari zemlje

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u Bosni i Hercegovini. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu“, navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

„Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti“, dodali su u MIP Rusije.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner