Хроника

МСП Русије: Русија је забринута неповољним развојем унутарполитичке ситуације у БиХ и недопустиве демонизације српског народа - хитно прекинути деструктивно мешање у унутрашње ствари земље

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

Русија је забринута неповољним трендом развоја ситуације у Босни и Херцеговини и позива да се обустави деструктивно мешање у послове ове земље, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„Забринути смо неповољним трендом развоја унутарполитичке ситуације у Босни и Херцеговини. Нова спирала међунационалне напетости у земљи, изазвана неодговорним поступцима бившег високог представника Валентина Инцка, добија размере без преседана, ствара потенцијалну претњу стабилности и безбедности у Босни и Херцеговини и на целом Балкану“, наводи се у коментару који је објављен на сајту МИП-а.

Руско министарство сматра недопустивим и очигледним антидејтонски карактер политике демонизације српског народа у БиХ, коју упорно спроводе одређене снаге у оквиру БиХ, као и из иностранства.

„Позивамо да се хитно прекине деструктивно мешање у унутрашње ствари суверене Босне и Херцеговине. Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савета за спровођење мира за решавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у последње време била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој делатности“, додали су у МИП Русије.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]