Početna strana > Hronika > Mirsad Đerlek potvrdio da je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja
Hronika

Mirsad Đerlek potvrdio da je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. avgust 2020.

Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Đerlek je u telefonskom razgovoru Radiju Sto plus rekao da je na tu poziciju imenovan na poslednjoj sednici Vlade Srbije.

"Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu", kazao je Đerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju.

Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja obolelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije koronavirusa. Grupa građana Novog Pazara danima je protestovala i tražila smenu Đerleka, zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom.

Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine. Ranije je kao kadar Sandžačke demokratske partije kratak period bio gradonačelnik Novog Pazara.

Đerlek je specijalista neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

(N1)