Хроника

Мирсад Ђерлек потврдио да је изабран за државног секретара у Министарству здравља

Штампа
четвртак, 13. август 2020.

Заменик вршиоца дужности директора Опште болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек потврдио је да је именован за државног секретара у Министарству здравља.

Ђерлек је у телефонском разговору Радију Сто плус рекао да је на ту позицију именован на последњој седници Владе Србије.

"Одлука ће бити објављена у петак у Службеном гласнику, а ја ћу у понедељак већ бити на радном месту у Београду", казао је Ђерлек.

Одлуком министра здравља Златибора Лончара, Ђерлек је 1. јула именован за координатора Опште болнице у Новом Пазару и заменика вршиоца дужности директора те здравствене установе Меха Махмутовића, који је био на боловању.

На челу Опште болнице, која је због великог броја оболелих у Новом Пазару, Сјеници и Тутину проглашена регионалним ковид центром, био је у јеку епидемије коронавируса. Група грађана Новог Пазара данима је протестовала и тражила смену Ђерлека, због, како су наводили, прикривања истине о броју оболелих и умрлих од ковида-19 у овом граду, као и лошег руковођења том здравственом установом.

Ђерлек је лидер Санџачке народне партије, а на челу Опште болнице био је од 2012. до 2018. године. Раније је као кадар Санџачке демократске партије кратак период био градоначелник Новог Пазара.

Ђерлек је специјалиста неурологије, а једно време је био и помоћник министра туризма, трговине и телекомуникација Расима Љајића, задужен за ресор трговине, услуга и политике конкуренције.

(Н1) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]