Početna strana > Hronika > MIP "Kosova": Dačićeve tvrdnje da je Nauru povukao naše priznanje nisu tačne
Hronika

MIP "Kosova": Dačićeve tvrdnje da je Nauru povukao naše priznanje nisu tačne

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. novembar 2019.

 Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbacilo je kao netačne tvrdnje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je pacifička država Nauru povukla priznanje Kosova.

Kako je preneo portal Kosovo onlajn, savetnik vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Ziberaj kazao je da taj resor nije dobio "nikakvo obaveštenje" o povlačenju priznanja i dodao da Kosovo i Nauru imaju diplomatske odnose, "uspostavljene u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima".

"Ministarstvo spoljnih poslova Kosova sarađuje diplomatskim putem sa svim zemljama. Kosovo ne komentariše dokumente i izjave koje je izneo Beograd", naveo je Ziberaj za prištinski dnevnik Ljajmi.

On je dodao da Beograd koristi "mito za izdavanje dokumenata i davanje izjava, koje su kasnije te vlade odbacile".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Nauru 17. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

"Danas mi je zamenik ministra spoljnih poslova Naurua uručio primerak note koju su uputili našoj ambasadi u Australiji. U noti se kaže da je Republika Nauru preispitala svoju odluku i odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države i da će prekinuti sve diplomatske kontakte koje su do sada imali sa Kosovom. Zaključili su da je odluka bila preuranjena i da je protivrečila principima Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244", naveo je Dačić a prenelo Ministarstvo spoljnih poslova.

Videti još:

Republika Nauru 17. država koja je povukla priznanje Kosova

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner