Хроника

МИП "Косова": Дачићеве тврдње да је Науру повукао наше признање нису тачне

Штампа
петак, 22. новембар 2019.

 Министарство спољних послова Косова одбацило је као нетачне тврдње министра спољних послова Ивице Дачића да је пацифичка држава Науру повукла признање Косова.

Како је пренео портал Косово онлајн, саветник вршиоца дужности министра спољних послова Косова Јетљир Зиберај казао је да тај ресор није добио "никакво обавештење" о повлачењу признања и додао да Косово и Науру имају дипломатске односе, "успостављене у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима".

"Министарство спољних послова Косова сарађује дипломатским путем са свим земљама. Косово не коментарише документе и изјаве које је изнео Београд", навео је Зиберај за приштински дневник Љајми.

Он је додао да Београд користи "мито за издавање докумената и давање изјава, које су касније те владе одбациле".

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је Науру 17. држава која је повукла признање независности Косова.

"Данас ми је заменик министра спољних послова Науруа уручио примерак ноте коју су упутили нашој амбасади у Аустралији. У ноти се каже да је Република Науру преиспитала своју одлуку и одлучила да повуче признање Косова као независне државе и да ће прекинути све дипломатске контакте које су до сада имали са Косовом. Закључили су да је одлука била преурањена и да је противречила принципима Резолуције Савета безбедности УН 1244", навео је Дачић а пренело Министарство спољних послова.

Видети још:

Република Науру 17. држава која је повукла признање Косова

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]