Početna strana > Hronika > Ministar unutrašnjih poslova Francuske: Svi koji pozivaju na protest "Žutih prsluka" znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj deo odgovornosti
Hronika

Ministar unutrašnjih poslova Francuske: Svi koji pozivaju na protest "Žutih prsluka" znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj deo odgovornosti

PDF Štampa El. pošta
petak, 11. januar 2019.

 Osobe koje pozivaju na demonstracije u Francuskoj i na deveti protest "Žutih prsluka" znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj deo odgovornosti, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner.

Kastaner je ocenio da će oni koji dolaze da protestuju u gradovima, gde se očekuju neredi i štete, biti saučesnici u takvim nasilnim demonstracijama.

Za sutra je najavljeno deveto okupljanje "Žutih prsluka" od 17. novembra, i to sigurno u Parizu i Buržu, a francuske vlasti strahuju da će biti novog nasilja posle onog prošle subote.

"Oni koji pozivaju na demonstracije sutra znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj udeo u odgovornosti. Neka stvari budu jasne", rekao je Kastaner.

On je rekao da je lako da se kaže da će se izaći u neki kvart i sve lomiti, i ukazao da se nalaze u Francuskoj, zemlji gde postoje prava i dužnosti, među kojima i odgovornost.

"Može se pozivati na pobunu, može se pozivati na lomljenje, neki to čine, ali neka onda preuzmu odgovornost", rekao je on i osudio one koji se kriju.

(Beta)